српски | english


ПОДРШКА МЛАДИМ ТАКМИЧАРИМА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ПРОФЕСИОНАЛНИМ ВЕШТИНАМА У КИНИ
Српска банка а.д. Београд подржала је учешће представника Србије на Међународном такмичењу у професионалним вештинама, које ће бити одржано од 25. до 31. маја у Кини, у оквиру Иницијативе „Појас и пут“. Нашу земљу представљаће 19 учесника, који ће се такмичити у девет дисциплина: електричар, водоинсталатер, столар, кувар, конобар, фризер, козметичар, неговатељ и аранжер цвећа.

„Српска банка својим друштвено одговорним деловањем и донацијама подржава овај вид сарадње, јер отвара могућности за размену знања и идеја. Иницијатива „Појас и пут“, поред економског повезивања, има за циљ и повезивање људи, а ово такмичење се организује у те сврхе. Сматрамо да ће и овај вид сарадње између Народне Републике Кине и Републике Србије допринети реализацији стратешких и развојних циљева.“, изјавила је председница Извршног одбора Српске банке а.д. Београд Весна Јокановић.

Пројекат води Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а подршку овом међународном такмичењу поред Српске банке а.д. Београд, дали су и Друштво осигуравача Србије и Комерцијална банка а.д. Београд.